XX.Sayıda


Türkiye’nin ilk “görme engelsiz bilgisayar markası” Lenovo oldu. Lenovo, Türkiye’nin en etkili sosyal girişimlerinden BlindLook’un geliştirdiği ses simülasyon teknolojisi ile ülkemizdeki 1 milyon görme engelliye dilediklerinde Lenovo ürünlerini engelsizce kullanarak daha akıllı teknolojilerden faydalanma özgürlüğü veriyor. (Daha fazla detay için argeTIME XX.sayıyı inceleyiniz.)

AGAMEDE robotik sistemi, SARSCoV-2 tanısını hızlandırıyor. Mitsubishi Electric, Labomatica ve Perlan Technologies iş birliğiyle Polonya Bilimler Akademisi Biyoorganik Kimya Enstitüsünde geliştirilen AGAMEDE robotik sistemi, SARS-CoV-2 tanısını hızlandırıyor. (Daha fazla detay için argeTIME XX.sayıyı inceleyiniz.)

Blok zinciri teknolojisi ile mobilite ekosistemi yeniden tanımlanıyor. Türkiye’nin mobilite alanındaki küresel teknoloji markası Togg’un CEO’su M. Gürcan Karakaş, Togg’un davetli olduğu, Barselona’da düzenlenen ve uluslararası blok zinciri marka ve uzmanlarının katıldığı Avalanche Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, mobilite ekosistemlerinin merkezinde blok zinciri ve yapay zekânın yer aldığını belirterek, “Blok zinciri teknolojisi ile geliştireceğimiz akıllı kontratlar sayesinde entegre mobilite servisleri ve kesintisiz kullanıcı deneyimi sağlayacağız” dedi. (Daha fazla detay için argeTIME XX.sayıyı inceleyiniz.)

Nissan, yeni ürün yelpazesi ve teknolojileriyle elektrikli geleceğe emin adımlar atıyor. Sahip olduğu elektrikli güç aktarma organları konusundaki uzmanlığı ve liderliğinden yararlanan Nissan, markanın bugüne kadarki en heyecan verici ve kapsamlı ürün gamıyla elektrikli mobiliteye geçişini güçlendiriyor.. (Daha fazla detay için argeTIME XX.sayıyı inceleyiniz.)

Gümrüklere yapay zekâ ve makine öğrenmesi desteği geliyor. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument Pre-Accession Assistance/IPA II) fonu ile finanse edilen ve CEdetect şeklinde kısaltılan Gümrük Muhafazanın Tespit Kapasitesinin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Projesi ile yapay zekâ ve büyük veri teknolojilerini kullanan bir veri yönetişim aracının geliştirilerek Ticaret Bakanlığı’nın gümrük gözetim ve kontrol fonksiyonunun artırılması hedefleniyor. (Daha fazla detay için argeTIME XX.sayıyı inceleyiniz.)

ENSİA: Enerjide yaşadığımız sorunların tek kurtuluşu yerlilik. Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA) Başkanı Alper Kalaycı; enerjide yaşanan sorunların tek kurtuluşunun yerli, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarına yatırım olduğunu söyledi. (Daha fazla detay için argeTIME XX.sayıyı inceleyiniz.)

İlgin Eray: Fabrikalarımız güneş enerjisi ile işleyecek. Emaye üreticisi Avşar Emaye, Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi’nde yer alan 60 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikasına güneş enerjisi santrali (GES) kurmaya hazırlanıyor. Yenilenebilir enerji alanında Ar-Ge çalışmaları yürüten Üçay Grup tarafından kurulacak olan GES projesi 1,264 KWp’lık elektrik enerjisi üretebilecek. (Daha fazla detay için argeTIME XX.sayıyı inceleyiniz.)

Huawei ve SolarAPEX güneş enerjisi alanında 400 MW’lık işbirliği yaptı. Huawei Türkiye ve SolarAPEX, güneş enerjisi santrali (GES) alanında yeni bir işbirliğine imza attı. Toplam 400 MW’lık enerji hacmini içeren sözleşme kapsamında, Huawei’in ürünleri SolarAPEX’in çeşitli projelerinde kullanılacak.. (Daha fazla detay için argeTIME XX.sayıyı inceleyiniz.)

YENADER: Yenilenebilir enerji teknolojilerinin kullanımı artık çok daha önemli. Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi ön planda tutularak, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelinmesinin kritik önem taşıdığını belirten Yenilenebilir Araştırmaları Derneği (YENADER) Genel Sekreteri Doç. Dr. Füsun Tut Haklıdır, Avrupa Yeşil Mutabakatı hakkında detaylı bilgiler aktararak Türkiye’de bu doğrultuda yapılan çalışmalardan bahsetti. (Daha fazla detay için argeTIME XX.sayıyı inceleyiniz.)